Svenska figurant styrkan AB 

Våran Historia

Kerstin och Sunitha arbetade som figuranter gratis en längre tid i en ideell skademarkörsgrupp och startade företaget 2014 som en ide om att "figuranter bör få betalt", 2015 kom beskedet från bolagsverket att Swedish B Force blivit en Enskild firma, 2016 fick vi in de första anställda till våra uppdrag. 2016 ändrade vi bolagsform till Handelsbolag. 2020 lades handelsbolaget ned. Vi bildade Svenska Figurant styrkan AB 2020 och fortsätter vår verksamhet som vanligt.

Idag har våran kundkrets vuxit genom att vi jobbar med att behålla våra kunder och bara bli bättre tillsamans. Vi jobbar med att lyfta företag kunskapsmässigt genom våra skräddarsydda offerter och formbara utbildningar med figuranter. Vill ni har mer information om hur ni som kund kan börja sammarbeta med oss?  hör av er, så gör vi en offert till just ert företag.  

 

Kerstin Reinholdsson

VD, Delägare, Marknadschef, Instruktör för HLR vuxna, barn och 1a hjälpen.

Kerstin är en utflyttad lapplänning och bor sen 1989 i Sundbyberg. Tidigt i skolåldern väcktes lusten att stå på scen och jag utbildade mig inom skådespeleri och konst på Edelviks folkhögskola i Burträsk efter gymnasiet. Aktiv inom teater SAT(Solna Amatörteater) och började att lajva 2000. Jag kom i kontakt med en ideell skademarkörsgrupp 2005 och stormtrivs med att agera, sminka realistiska skador och tar till mig all lärdom som man får av att bli omhändertagen. Efter ett par år ville jag även vara på andra sidan, alltså vårda skadade. Blev då hemvärnssjukvårdare och är idag  gruppchef för sjukvårdarna i 243 komp i Stockholm. Jobbar som figurant till MSB, Försvarsmakten med bl.a NBG(Nordic Battle Group) och övningen Sleipner. Jag  vet av erfarenhet från båda hållen, hur utbildning blir så mycket bättre när man har figuranter som agerar och reagerar på omhändertagandet. Detta kommer till slut att leda till ett säkrare samhälle, för utbildning baseras på människor istället för dockor och andra döda ting. 

 

 
 
 

Sunitha Forsberg 

 Delägare, Styrelseordförande, HR-Chef.

Som barn spelade jag mycket teater med mina syskon, pluggade till undersköterska 2007. Har arbetat på Huddinge sjukhus samt som sjukvårdare på Stockholms sjukvårds team detta har medfört en bred kunskap och förståelse på vad kontakten till patienten innebär. Genomfört GMU (grundläggande militär utbildning) år 2012. Har varit aktiv som hemvärnssjukvårds gruppchef sen 2007-2018, Idag är jag sjukvårdare/ Fordonsförare 2019, Jobbar även som figurant åt MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap). I det civila arbetar jag på Huddinge Kommun som personlig assistent sen 2002. Har sysslat med sjukvård samt akut sjukvård sen 2002 och detta har medfört att min syn kring övningar som vi sjukvårdare både civilt och militärt har, bör bli så realistiskt som möjligt för att den som vårdar skall få direkt återkoppling från proffesionella figuranter. När jag jobbat inom vården på så många olika planer samt så länge, har jag sett hur kollegor faller in i sina rutiner och glömmer bort människan bakom den man vårdar. Därför tror jag på att vi som arbetar med människor bör öva kontinuerligt så att den som skadats på riktigt inte faller offer på grund av att man har tappat sitt focus i sitt arbete. 

 

 

 

 Andreas Forsberg 

Delägare, Ekonomichef.